همان طور که می دانیم استیو بالمر در حال ترک مایکروسافت طی سال آینده است، در این بین رقابت بر سر جانشینی سمت او به تیتر های روزنامه ها هم رسیده است. در مطلب قبلی به شخصیت و مقایسه او با استیو جابز پرداختیم. اما در این مطلب می خواهیم به اتفاقاتی که پس از بازنشستگی او رخ خواهد داد بپردازیم.
طی روزهای اخیر مایکروسافت و نوکیا قرارداد هایی را امضا کردند که به مایکروسافت اجازه استفاده از پتنت ها و نرم افزار های نوکیا را می دهد. همچنین شایعاتی هم در زمینه خرید نوکیا، این غول دنیای تلفن همراه، توسط مایکروسافت با توجه به افت سهام نوکیا طی سال های اخیر وجود دارد. در این میان استفن الوپ، میر عامل نوکیا، از سمت خود کناره گیری کرد و هم اکنون عنوان “نایب رئیس اجرایی و مدیر بخش ابزارها و سرویس ها” را یدک می کشد.
از آن جا که خرید نوکیا باعث ملحق شدن این دو غول دنیای سخت افزار و نرم افزار به هم می شود، 33000 کارمند نوکیا سپس در مایکروسافت شروع به کار خواهند کرد. بنابراین یکی از افرادی که بخت بزرگی برای تصاحب مدیر عاملی مایکروسافت را دارد، کسی نیست جز استفن الوپ. او رابطه خوبی با استیو بالمر دارد و بی شک یک مدیر آینده نگر و با تجربه است.
آیا نام نوکیا از بین خواهد رفت؟
به احتمال زیاد نه. به طور مثال می شود به خرید موتورولا توسط غول بزرگ اینترنتی یعنی گوگل اشاره کرد. محصولات موتورولا از آن پس همچنان با نام موتورولا ارائه شدند اما زیر شاخه گوگل حساب می شوند. به این معنا که گوگل هر لحظه قدرت تغییر مدیرعامل این شرکت را دارد. بنابرابن تغییر نام شرکت نوکیا به مایکروسافت دور از ذهن می باشد، چون نوکیا هنوز طرفدارهای خاص خود را در سرتاسر جهان دارد.
آیا استفن الوپ گزینه مناسبی است؟
استفن الوپ کانادایی اولین غیر فنلاندی بود که به عنوان مدیر عامل نوکیا در سال 2010 معرفی شد. از آن موقع تا به امروز نوکیا از بازار گوشی های هوشمند به شدت عقب افتاده و همین باعث شده که تا این حد سهام این غول فنلاندی افت کند. از اواخر سال 2012 تا به امروز، نوکیا همکاری گسترده ای با مایکروسافت به عمل آورده است که نتیجه ی آن گوشی های ویندوز فونی نوکیا طی ماه های اخیر بوده است. با وجود امکانات عالی گوشی های نوکیا نظیر دوربین 41 مگاپیکسیلی لومیا 1020 و کیفیت ساخت آن ها، فروش چندان خوبی نداشتند. تمام تقصیرات را می توان به راحتی گردن استفن الوپ و بی لیاقتی او انداخت. اما صبر کنید، او کسی بود که وضعیت نوکیا را بهبود بخشید. او باعث شد نوکیا دوباره به نوآوری بپردازد و سعی کند با شریک خود، مایکروسافت، بازی را به نفع خود بر گرداند.
از آن سو منتقدان دلیل نپیوستن به اندروید را دلیل اصلی وضعیت این چنینی نوکیا می بینند. آن ها معتقدند که اگر نوکیا همین گوشی ها که اکنون با سیستم عامل ویندوز فون به بازار عرضه شده اند را با سیستم عامل اندروید به بازار ارائه می داد، به موفقیت عضیمی دست پیدا می کرد. اما باری دیگر الوپ جوابی برای این استراتژی اش داشت. او سامسونگ را دلیل اصلی او برای روی نیاوردن به اندروید بهانه کرد. او همچنین گفت که می خواست راهی را برود که مطمئن باشد موفق می شود.
در آخر
همه می دانیم که مسئولیت پذیری سخت است. بعضی از این مسئولیت ها مانند مدیر عاملی شرکتی با این عزمت چه قدر هم سخت تر می شود. استفن الوپ نسبتا مدیر عامل موفقی برای نوکیا بوده، او امیدوار است که همین روند را به عنوان مدیرعامل شرکت مایکروسافت ادامه دهد. ولی آیا او قدرت و لیاقت کافی، برای هدایت سکان کشتی مایکروسافت را در این طوفان شدید پیش رو، را دارد؟ تصمیم با شماست.
سلام آرین جان
عالی بود. ممنون
خسته نباشی و خدا قوت!
خواهش می کنم 🙂